Keresés

2018. jan. 7.

Jiraiya Tolla pályázat és új írói oldal


Lassan egy éve annak, hogy Celiával Celinnel együtt átvettük a Minden, ami SasuSaku anime fanfiction oldal vezetését. Úgy érzem, ez idő alatt elég sok minden változott, ami nem biztos, hogy mindenki tetszését elnyerte. Például fél éve megváltoztattuk a nevét Aranypennára. 
Sajnos, igen megfogyatkoztak a Naruto témában alkotó írók, ezért egy picit nyitottunk az írók felé. És megint jön egy sajnos, mert ez a pici nyitás sem hozta meg a várt eredményt. Akkor eljutottunk arra a pontra, hogy két lehetőség állt előttünk. Az egyik, hogy minden marad úgy, ahogy van, de ezzel halálra ítéljük az oldalt. Ezt mindenképp el szerettük volna kerülni. A másik pedig az, hogy nyissuk meg kapuinkat minden műfaj, azon belül minden zsáner előtt előtt. Tudjuk, sok írónak nem tetszett az ötletünk, ezzel mégis a fejlődés útjára léptünk. A kinézetet is ehhez mérten alakítottuk, és fogjuk alakítani. 
Szeretnénk a későbbiekben egy igazi írói közösséget létrehozni versenyekkel, találkozókkal, sőt, ha van rá igény, akkor esetleg egy nyári tábor megszervezése is szóba jöhet. Persze, minden rajtatok áll vagy bukik.

Az ünnepek alatt vettem egy domaint, és egy tárhelyet. Emellett a programozóval is lebeszéltem a dolgot, és pár héten belül megcsinálja az új oldalt. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ezután aranypenna.hu leszünk, és rengeteg új funkcióval bővülünk.

Csak pár példát mondok:
– a tizennyolc felettieknek szóló történeteknél felugrik majd egy ablak, ami rákérdez az olvasó korára,
– az író regisztrálás után maga tölti fel a történetei, majd kap egy e-mailt, hogy engedélyezve lett vagy sem,
– fórum,
– automatikus email-küldés, ha valaki történetéhez komment érkezett,
– az íróknak saját profil, ahol maguk írhatják be az adataikat, meg amit akarnak,
– saját maguk törölhetik a történeteiket, kritikáikat,
 és még sok más.

Szóval, már nagyon várom, hogy végre kész legyen az egész. Igaz, ez nem olcsó mulatság, nem egynapos munka, és nem kevés idegeskedéssel jár. Szegény programozót már akkor leverte a víz, mikor elmeséltem az ötleteimet. A történeteitek miatt nem kell izgulni, az egész adatállomány úgy ahogy van, átkerül az új oldalra.

Egyelőre így nézz ki az új oldal: aranypenna.hu
Még sok rajta a tennivaló, de bízunk a szakemberben, hogy már csak pár hét és elköltözhetünk. 



Jiraiya Tolla pályázat

Tavaly első alkalommal megrendeztem a Jiraiya Tolla novellaversenyt. Már akkor azt terveztem, hogy ebből éves hagyományt teremtek. Aztán közben megváltoztak a dolgok, és így a pályázat kiírása egy picit csúszott, és a szabályzatot is átalakítottam, hogy az is az oldalhoz igazodjon.
A legfontosabb változás, hogy az idei évtől kezdve a kihívásra minden műfajú írást lehet jelentkezni, semmilyen megkötés nincs. Gondolom az egyértelmű, hogy mivel ez egy novellaverseny, ezért verset, kisregényt prózát nem tudunk elfogadni.
Az oldalon bal oldalt a Jiraiya Tolla menü alatt megtaláljátok az idei szabályokat. Azért ide is kiírom a fontosabb határidőket:
Jelentkezési határidő: január 21.
Kulcsok kikerülése az oldalra: január 23. 
Az írók által választott kulcsok beküldése: január 27.
Visszaigazolás a megszerzett kulcsokról: január 28.
Beküldési határidő: március 1.
A történetek kikerülésének ideje: március 3.
Eredményhirdetés: az utolsó feltöltött novella utáni harmadik napon.
Minden nap kettő, legfeljebb három novellát teszünk fel az oldalra, hogy mindenkinek legyen ideje elolvasni, és pontozni a történeteket. A többi részletért látogassatok el az oldalra:
Aranypenna







Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML